Dagtocht naar Doesburg op 30 mei

De Programmacommissie organiseert op 30 mei weer een excursie.
Vorig jaar volgden we het spoor van de moderne devotie naar Deventer en Zwolle, dit jaar bezoeken we het fraaie oude Hanzestadje Doesburg, dat overigens ook een Moderne Devotie-stad is.

Programma
Om 9.00 uur verzamelen we bij de Regentessekerk om per bus naar het mooie stadje af te reizen. Na een kopje koffie met wat lekkers bezoeken we twee musea, waarbij de nadruk ligt op het museum Lalique, dat een prachtige tentoonstelling wijdt aan Jan Toorop en het animisme. Toorops werken zijn immers gekleurd door zijn afkomst op Java. Zeker voor mensen met indische bindingen is dit een “must”. Na een overheerlijke lunch bezoeken we de Mosterdfabriek en -museum en we sluiten bij mooi weer af op een terras aan de Ijssel. Om 17.00 uur zijn we weer terug bij ons uitgangspunt.

Iedereen is welkom
Natuurlijk is de dag het meest geslaagd als zoveel mogelijk gemeenteleden meegaan, maar iedereen is welkom. De kosten voor deze dag zijn nog niet bekend, maar noteert u 30 mei alvast in uw agenda?

De voorbereidingscommissie
De voorbereidingscommissie bestaat uit Martha Delsman en Theo van Driel namens de Lutherse gemeente, Frans van Hasselt (Regentessekerk) en Emo Bruijns (Doopsgezinde gemeente).