Amnesty International

amnestykaarsSchrijfactie in september 2017

Politie intimideert prominente activist

Activist Maurice Fangnon uit Nigeria komt op voor sloppenwijkbewoners die uit hun huizen worden gezet. De politie pakte hem in juli 2017 op in een poging hem het zwijgen op te leggen.

Koninklijke familie
Fangnon beschuldigt twee leden van een invloedrijke koninklijke familie van brandstichting en moord. Dit vond plaats toen de overheid eind vorig jaar leden van de Otodo-Gbame gemeenschap dwong hun huizen te verlaten. Volgens ooggetuigen waren de twee mannen aanwezig bij aanvallen op enkele bewoners door gewapende mannen. De huizen moesten geruimd omdat de koninklijke familie het land opeiste.

foto amnestyIntimidatie door verzonnen aanklachten
Fangnon meldde de aanvallen bij de politie. De politie pakte hem echter op en beschuldigde hem er van valse informatie te hebben gegeven. Hij is op borgtocht vrij, maar er loopt nog een onderzoek tegen hem.

Met onze handtekening vragen we de politie alle aanklachten tegen Maurice Fangnon te laten vallen.

De lijsten liggen in de achterzaal en voor in de kerk. Ook kunt u een brief schrijven via www.amnesty.nl.

Amnesty schrijft over  2016:

Met uw steun heeft Amnesty International in 2016 wereldwijd tegen onrecht gestreden, mensen hoop gegeven en mensen vrij gekregen.  Met uw handtekening  heeft u eraan bijgedragen dat meer dan 650 mensen die onterecht gevangen zaten vrij kwamen!
Zoals de 27-jarige Phyoe Phyoe Aung uit Myanmar, die na een vreedzaam protest achter de tralies verdween. Lees hier haar verhaal en dat van anderen.
Hartelijk bedankt voor uw steun in 2016!

amnesty1 Amnesty stuurde bericht dat er zaterdag 10 december in het stadhuis 463 brieven geschreven zijn en 210 kaarten verstuurd aan gevangenen.
De leden van de werkgroep, vinden het een schitterend resultaat!