Amnesty International

amnestykaars

Een brief naar Colombia

Schrijfactie Colombia: regering faalt bij bescherming mensenrechtenactivisten

De Colombiaanse regering faalt bij het beschermen van mensenrechtenverdedigers. Als gevolg daarvan worden mensen die opkomen voor land- en milieurechten bedreigd, aangevallen en vermoord.

Falend beleid
Colombia is een gevaarlijk land voor mensen die mensenrechten, landrechten en hun leefomgeving verdedigen. In 2016 kwamen er maatregelen om hen te beschermen. Maar de maatregelen zijn niet effectief, want dit jaar zijn al 95 activisten vermoord. De Colombiaanse regering faalt bij het beschermen van mensenrechtenverdedigers.

Vooral mensenrechtenverdedigers op het plattenland zoals die van de zwarte gemeenschappen (PCN) in Buenventura, Valle del Cauca, het Catatumbo Comité voor sociale integratie (CISCA) in Norte de Santander, de Kubeo Sikuani inheemse voorouderlijke nederzetting (ASEINPOME) in Meta en de Vereniging voor duurzame geïntegreerde ontwikkeling van de Perla Amazónica (ADISPA) in Putumayo lopen groot gevaar omdat ze opkomen voor hun land en leefomgeving. Ze worden gestigmatiseerd, aangevallen en vermoord. Mogelijk gebeurt dit omdat ze in een gebied wonen met een van de hoogste coca-producties van het land.

Schrijf een brief en roep de Colombiaanse autoriteiten om mensenrechtenverdedigers, land- en milieuactivisten onmiddellijk te beschermen.

Brieven met handleiding liggen op het tafeltje bij de ingang van de kerk. Onder de brief zet u uw handtekening en naam en adres. Op de envelop het adres van de directeur of de ambassadeur. Voor Colombia een internationale postzegel, voor de ambassade een postzegel binnenland. Het effect is gelijk, want ambassades zijn verplicht post door te sturen.

Fijn als u blijft meehelpen om schending van mensenrechten te bestrijden,
Ada Stafleu

Ook kunt u een brief schrijven via www.amnesty.nl.