Diaconale Collecte

De diaconale collecte in juli en augustus 2019
is bestemd voor St. Luke’s Hospital in Malawi

Naambord St. LukeDe stichting helpt het St. Luke’s en het St. Martin’s ziekenhuis in Malawi. Dit zijn twee plattelandsziekenhuizen van 160 en 100 bedden met 5 resp. 3 omringende gezondheidsposten. Ze ondersteunen St. Luke’s vooral met aankopen van medicijnen en medische benodigheden, en een enkele keer met andere hulp. Het bestuur is deels zelf werkzaam geweest in St. Luke’s en onderhoudt frequente contacten met de mensen in St. Luke’s Hospital, zoals de ziekenhuisdirecteur, de (soms Nederlandse) artsen en andere bezoekers zoals stagaires en vrijwilligers.

Malawi is straatarm. Het mist grondstoffen. De bevolking lijdt onder armoede en ziekten als malaria, HIV, TBC, diarree en ondervoeding.
De regering is redelijk democratisch gekozen en de (vrouwelijke) premier Joyce Banda die nu aan het hoofd staat heeft goede intenties. Er zijn staatsziekenhuizen die ondersteund worden door de overheid.

St. LukeHet St. Luke’s Hospital is dus gesticht om ook de mensen op het platteland te helpen. St. Luke’s is een ziekenhuis voor de armen. . De mensen die in het St. Luke’s werken zijn voornamelijk Malawianen. Het ziekenhuis draait op hun inzet en idealisme. Ondersteuning is hard nodig

Komt u niet in de kerk, maar wilt u toch St. Luke’s Hospital steunen, dan kunt u een gift overmaken op bankrekening: NL16 INGB 0001 1221 19 t.n.v. Stichting Regentessekerk te Apeldoorn, vermeld hierbij diaconie Regentessekerk St. Luke’s Hospital in Malawi.

Bedankbrief WHOE
Bedankbrief Stichting Opkikker
Collecterooster 2019

Januari en februari W.H.O.E.
Maart en april Stichting Opkikker
Mei en juni Voedselbank