Diaconale Collecte

In  maart en april is de Diaconale Collecte in de kerk bestemd voor De Voedselbank Apeldoorn

De Voedselbank Apeldoorn bestaat sinds 2006 en heeft als belangrijkste doelstellingen geformuleerd: het ter beschikking stellen van levensmiddelen die over zijn aan minder draagkrachtigen en het tegengaan van (voedsel)verspilling.

De Voedselbank verstrekt wekelijks een voedselpakket aan mensen die dat (tijdelijk) goed kunnen gebruiken. Verse groente, fruit en lijst voedselbankzuivel krijgen ze van winkels in de regio Apeldoorn. Maar er is ook behoefte aan simpele kruidenierswaren die wat langer houdbaar zijn, zoals rijst, macaroni, koffie, pindakaas etc.

Iedere week worden tussen de 250 en 300 pakketten verstrekt waarvoor 55 vrijwilligers – van leverancier tot klant – in de weer zijn. Sinds september 2008 is de Voedselbank Apeldoorn gevestigd in het gebouw aan Kanaal Noord 147.

Er staan voor en achter in de kerk manden waar u de houdbare producten van het boodschappenlijstje in kunt doen.

Collecterooster 2018

Januari en februari Stichting Geef een koe
Maart en april Voedselbank
Mei en juni Musicians without borders