Diaconale Collecte

In  januari en februari is de Diaconale Collecte in de kerk bestemd voor Stichting Geefeenkoe.
Gezinnen met een gehandicapt kind hebben het zwaar in een ontwikkelingsland als Kyrgyzstan, ze worden in de regel niet erg geaccepteerd door de plaatselijke bevolking. Door de schenking van een koe aan zo’n gezin stijgt het aanzien van dat gezin, kan het gezin in zijn eigen onderhoud voorzien dankzij de inkomsten uit de verkoop van de melk en nemen de sociale contacten toe door de verkoop van de melk aan huis.
Sinds het begin van het project in 2005 zijn er meer dan 300 koeien aangeschaft. Soms leven de gezinnen in de stad of een dorp maar heel vaak ook in een afgelegen gebied in de bergen.
Een koe schenken kost € 750.-. Het zou prachtig zijn als wij als Regentessekerk met elkaar een koe aan een gezin kunnen schenken. (we mogen dan zelf een naam bedenken!!)
Op de website www.geefeenkoe.nl leest u er meer over.

Collecterooster 2018

Januari en februari Stichting Geef een koe
Maart en april Voedselbank
Mei en juni Musicians without borders