Excursie Priorij De Essenburgh

en Museum Marius van Dokkum

Museum Marius van DokkumOnze excursie start met een bezoek aan landgoed De Essenburgh te Hierden. Hier maken we kennis met de Norbertijnen in Priorij De Essenburgh. Na het middaggebed in de kapel van het klooster lunchen we in het kasteel de Essenburgh.
’s Middags bezoeken we In Harderwijk het museum Marius van Dokkum. Van Dokkum is een eigentijdse kunstenaar en illustrator, woonachtig in Ugchelen. Zijn schilderijen zijn speels, kleurig, grappig, maar hebben vaak ook een diepere betekenis. De kunstenaar zal ons zelf rondleiden in ‘zijn’ museum.

Zoals gebruikelijk gaan we met de bus vanaf de Regentessekerk en zullen we onderweg koffie of thee met gebak krijgen. Ook staat er een lunch voor ons klaar. We sluiten de dag af met een aangeklede koffie.

Datum: Woensdag 27 mei 2020
Tijd: 9.30 –17.30 uur
Plaats: Vertrek bij de Regentessekerk
Aanmelding: Martha Delsman, marthadelsman@gmail.com tel. 055 355 00 77
Kosten: € 40,- zonder Museumjaarkaart,  € 35,- met MJK
Het bedrag moet uiterlijk 15 mei 2020 overgemaakt worden op bankrekening NL28RABO0125545681 t.n.v. M.M.M. Delsman-Kresmer.