Kunst in de achterzaal

De 8 schilderijen die momenteel in de achterzaal van de Regentessekerk hangen zijn geschilderd door Henk Barkhof.

Schilderij Henk BarkhofHenk zegt zelf over zijn schilderijen:
Het uitgangspunt van de schilderijen zijn indrukken van landschappen en steden die ik bezocht heb tijdens buitenlandse reizen.Van te voren zijn er schetsen en foto’s gemaakt maar de afbeeldingen zijn vooral uit het hoofd gemaakt. Het zijn vlugge indrukken die zijn blijven hangen vanwege hun kleur, vormen en compositie.

Het materiaal waarmee ik geverfd heb is acryl verf. Het is vlug aan te brengen met water en ook snel weer te corrigeren. Vooral kleur maakt bij mij de meeste indruk, hetgeen op de schilderijen duidelijk is te zien. De schilderijen zijn wat van oudere datum. Op dit moment werk ik op de schildercursus met aquarelverf, waarvan enkele afbeeldingen zijn ingelijst. Deze kunnen niet opgehangen worden,omdat de draadconstructie onbetrouwbaar is.Wellicht komt er een oplossing.

Wanneer u voor de afbeeldingen staat dan ziet u van links naar rechts: een baksteen kerk uit Mecklenburg-Vorpommeren, een straatje in Marokko met contrast licht en schaduw, rijstterrassen op Bali, bosanemonen in een bos in Frankrijk, klaprozen in Toscane in Italië, de oever van de Donau in Oostenrijk, zomaar een straat in New York en een strand aan de Caribische kant in Panama. Mocht u in de achterzaal van de Regentessekerk op zondag na de kerkdienst aanwezig zijn dan hoop ik dat u veel kijk plezier heeft. De schilderijen blijven ongeveer 3 maanden hangen.
Henk Barkhof