Nationale orgeldag

OrgelZoals gebruikelijk valt de nationale orgeldag samen met de zaterdag van de Open Monumentendag.
Doelstelling van deze dag is zoveel mogelijk bezoekers in de opengestelde kerken kennis te laten maken met het orgel. Het spel van de organist en de bezichtiging van het orgel wekken hernieuwde belangstelling voor dit prachtige instrument.

Het orgel in de Regentessekerk is in 1980 door de firma Vierdag uit Enschede gebouwd. Het instrument is geschikt voor begeleiding van gemeentezang, van solo-instrumenten en van kleine ensembles en koren. Oude of moderne muziek klinkt op dit instrument het beste; voor het romantische repertoire is het minder geschikt.
Voor de ‘kenners’: aanvankelijk kende het instrument een Werckmeister III-stemming, tegenwoordig een Van Biezen/Valotti.

Van harte welkom om te kijken, te luisteren of het orgel zelf te bespelen!

Datum:  zaterdag 14 september 2019
Tijd:       11.00 – 15.00 uur